IMG_8167_DxOFP.JPG

Η Γιάννα Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου όπου απέκτησε Κρατικό Δίπλωμα Σκηνοθεσίας. Αγαπάει τα παιδιά, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, το θέατρο, την ποίηση. Ιδρύτρια της CiNEMATHESIS με προορισμό την ένταξη του Κινηματογράφου στον πυρήνα της Εκπαίδευσης. Διοργανώνει και υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών, με άξονα τον Κινηματογράφο, Cinema Clubs με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφηγήσεις και δράσεις Εκπαιδευτικού Δράματος με ερέθισμα τις Τέχνες, όλα σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σχολές, δήμους, εκδοτικούς οίκους, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης, camp, φεστιβάλ και ιδιώτες.

Παράλληλα με τον κινηματογράφο, σπούδασε Arts & Sciences στο Deree College και απέκτησε Bachelor of Science in Business Administration. Στη συνέχεια παρακολούθησε Διετές Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στη Σχολή Όραμα και Διετές Πρόγραμμα Εκπαιδευτικού Δράματος στο Εργαστήρι θεάτρου-Ξένια Καλογεροπούλου. Έχει παρακολουθήσει Training Courses for Educators για τον Κινηματογράφο στην Εκπαίδευση στο THE BRITISH FILM INSTITUTE (BFI) στο Λονδίνο. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια τέχνης, stop motion animation, θεατρικής αγωγής, τεχνικών δραματοθεραπείας, συνέδρια για τις τέχνες στο σχολικό περιβάλλον κτλ.

Στον Κινηματογράφο έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Μ’ένα τραγούδι» και το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Αλφαβίλ, το σινεμά» με επίσημες συμμετοχές στο 22ο Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το 20o Internationales Festival Der Filmhochschulen στο Μόναχο. Έχει εργαστεί ως Βοηθός Σκηνοθέτη και Υπεύθυνη Διανομής /Casting Director σε ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές με σκηνοθέτες όπως οι Νίκος Περάκης, Τάσος Ψαρράς, Πηγή Δημητρακοπούλου, Δημήτρης Ινδαρές, Χρήστος Δήμας, Δημήτρης Γιατζουζάκης και άλλους.

Στο Θέατρο συνεργάστηκε επί 15 χρόνια με το Θέατρο Πόρτα ως Βοηθός Σκηνοθέτη, Υπεύθυνη Παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, Διεύθυνση Σκηνής και Συντονίστρια μαθητών σε σχολικές παραστάσεις στο χώρο του θεάτρου και σε περιοδείες παραστάσεων για παιδιά και νέους σε σχολεία και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, είναι μόνιμη συνεργάτης με το English Theatre Club και άλλους θιάσους ως Συντονίστρια σχολικών παραστάσεων και δράσεων σε σχολεία. Το 2004, πήρε μέρος ως Βοηθός Σκηνοθέτη στην Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004 σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

IMG_8291.jpg

Ο Γιάννης Αντύπας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ηχοληψία στην "Σχολή Ήχου & Εικόνας ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ”. Συνιδρυτής της CiNEMATHESIS. Από το 1998 εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, art videos και διαφημιστικά. Κατέχει δίπλωμα Pro Tools Post Production Operator από τη σχολή της AVID στο “ALCHEMEA College ιν LONDON”. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Παντελής Βούλγαρης, Γιάννη Οικονομίδης, Γιάννης Σμαραγδής, Περικλής Χούρσογλου, Αγγελική Αντωνίου, Αντώνης Kαφετζόπουλος, Βαρδής Μαρινάκης, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Μαργαρίτα Μαντά, Λευτέρης Χαρίτος και άλλους σε παραγωγές σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και αλλού.Έχει εργαστεί σε video art projects σε συνεργασία με καλλιτέχνες και φορείς όπως το Μουσείο Μπενάκη, ΕΜΣΤ, Bienalle, NEON organisation, Λυρική Σκηνή και άλλους.

Έχει ηχογραφήσει ραδιοφωνικά σποτ θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με θέατρα και θιάσους σε όλη την Ελλάδα. Έχει ηχογραφήσει και επιμεληθεί audiobooks όπως “Τα πα ραμύθια της Ξένιας” ,”Τα Παραμύθια της Ξένιας...λίγο φοβιστικά” από τις εκδόσεις ΜΑΡΤΗΣ (martis.gr), “Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι” της Κλειώς Φανουράκη από τις εκδόσεις AMUSIC FREEater (amusicfreeater.com) και άλλα.

Έχει εργαστεί σαν “Εμπειρογνώμονας-Ερευνητής” στην ομάδα ανάπτυξης του επαγγελματικού περιγράμματος του “ΗΧΟΛΗΠΤΗ-ΤΡΙΑΣ” υπό την ΓΣΕΕ και τον Ε.ΚΕ.ΠΙΣ (eoppep.gr)

www.antipas.gr

CinemaPersons.png
IMG_5180.jpg

Ο Χρήστος Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Ευγενίας Χατζίκου και παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Μονάχου (HFF München).Επίσης παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας. Από το 1995 εργάζεται σαν φωτογράφος και σκηνοθέτης.

http://christospetropoulos.com

unnamed.jpg

Ο Γιώργος Τάταρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου τηλεόρασης της Ευγενίας Χατζίκου και είναι απόφοιτος του τμήματος σκηνοθεσία, Film & TV production στο Campus Arts & Sciences των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και σκηνοθεσία/φωτογραφία στη σχολή κινηματογράφου-τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου. Στη συνέχεια σπούδασε ηλεκτρονικά στο ΙΕΚ Δέλτα και είναι απόφοιτος του τμήματος ραδιοτηλεοπτικών και ηλεκτροακουστικών διατάξεων. Έχει εργαστεί από το 1992 ως το 2004 ως ηχολήπτης στο production ραδιοφωνικό studio του Cool FM, και ως τεχνικός (μοντάζ, μίξη εικόνας, κάμερα, master control, continuity, service) στα τηλεοπτικά στούντιο του καναλιού SevenX. Από το 2004 έως το 2017 εργάστηκε ως ηλεκτρονικός στην εταιρία Telmaco S.A. σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις οπτικοακουστικών συστημάτων και από το 2017 δουλεύει αποκλειστικά ως freelancer integrator οπτικοακουστικών συστημάτων. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας, μοντέρνας θεωρίας και jazzαρμονίας.

IMG_7417.jpg

Η Δρ. Εύη Παπαδοπούλου είναι αρχαιολόγος, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1996 υπήρξε ενεργό μέλος σε ανασκαφές στην Πάτρα, στη Ν. Όλυνθο Χαλκιδικής, στη Δωδώνη, στην Ιθάκη και στην Ιορδανία, εποπτεύοντας την αρχαιολογική έρευνα και εκπαιδεύοντας παράλληλα φοιτητές στην τεχνική της ανασκαφής. Έχει εργαστεί στην Α΄ και Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Στο πλαίσιο της αρχαιολογικής της δραστηριότητας εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού (στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Συνεργάζεται με τις ομάδες του Ναυαγίου και του Μηχανισμού των Αντικυθήρων για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ, ταυτόχρονα, από το 2017, συνεργάζεται με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ ως αρχαιολόγος-storyteller. Στο πλαίσιο της πολιτιστικής της δράσης γράφει Αρχαιολογικά Παραμύθια, πρωτότυπες ιστορίες βασισμένες σε αληθινούς αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα, με απώτερο σκοπό την προσέγγιση της αρχαιολογικής επιστήμης και τη μετάδοση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο ευρύ κοινό.

arxtales.com

Image-1.jpg

Ο Στέλιος Γιαννόπουλος μεγάλωσε στον Πειραιά και ζει στην Ιρλανδία. Του αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με ψηφιακή τεχνολογία, τεχνολογία, gadget, σχεδιασμό και καινούργιες μοναδικές ιδέες. Κάπως έτσι ανακατεύτηκε με το internet, το digital marketing, και το e-commerce από το ξεκίνημα των social media και την εξάπλωση του digital marketing στην Ελλάδα. Δούλεψε σε πολλά ενδιαφέροντα projects με γνωστά διεθνή brands από την θέση του project manager. Αναλύει τα πάντα ως την τελευταία λεπτομέρεια μέχρι να βρει την λύση και να τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Για τον ίδιο, επιτυχία είναι όταν μια πολύ καλή ιδέα εφαρμόστηκε και είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

unnamed_DxOFP.jpg

Η Άντα Πανά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Έζησε αρκετά χρόνια εκεί και δούλεψε ως καθηγήτρια Αγγλικών και Μεταφράστρια. Το 2001 επέστρεψε στην Αθήνα και λίγο αργότερα πήγε για μεταπτυχιακά στη Μετάφραση στο Ηνωμένο Βασίλειο [ΜΑin Translation Studies, University of Surrey]. Συνεχίζει να εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών ενώ παράλληλα κάνει μεταφράσεις και επιμέλεια κειμένων.

TYPOGRAFIO__FINAL.png
cine_logo_vetical.jpg
logo-etc-200.jpg
shutuplab.jpg
IMG_1306.jpg
My Logo.png
IMG_0939.JPG
martis-logo-normal.png
makeafilm.png